Po roční pauze, způsobené koronavirovou pandemií, se opět vrátila soutěž BOHEMIA SEKT Trophée s cílem najít nového nejlepšího sommeliera České republiky.
Po roční pauze, způsobené koronavirovou pandemií, se opět vrátila soutěž BOHEMIA SEKT Trophée s cílem najít nového nejlepšího sommeliera České republiky.
Český trh s chlebem je v současnosti jeden z nejvyspělejších v Evropě. Alespoň, co se týká sortimentní nabídky a jeho kvality. Chléb u nás peče okolo 700 klasických pekáren. Ročně tak vyrobí 275 tisíc tun zmíněného tovaru. To znamená denně 1 milion upečených kusů. Proto si i u nás pekaři s úctou připomínají každoročně 16. září Světový den chleba. A slaví ho soutěží.
Hallstatt v zimě. Copyright: Österreich Werbung, Foto: Popp & Hackner
Lyžování, snowboarding nebo freeride jsou stále zdaleka nejoblíbenějšími zimními sporty a Rakousko je se svým vysokým procentem podílu na evropském trhu stále nesporným a jasným lídrem. Nicméně i turistiky této země se dotkl loňský coronavirový atak. Rakouská národní turistická centrála Österreich Werbung a její partneři proto letos zahajují pod hashtagem #winterliebe svou dosud největší mezinárodní kampaň.
Po loňské coronavirové pandemii a mnoha zrušených vinařských akcích, konečně dobrá zpráva. Třicet tři hustopečských vinařů zve na podzimní Festival otevřených sklepů, který se uskuteční o víkendu 6. a 7. listopadu, konkrétně v Hustopečích, Zaječí, Přítlukách a Rakvicích.
Vinaři z vinařství Annovino Lednice připravili první mladá letošní vína už s předstihem. Už ve středu 13. října je stočili a v současné době míří jejich produkty za svými zákazníky do celé České republiky. Umožnila to zdejší moderní technologie. Milovníci moravských vín tak už nemusí čekat na mladá vína ještě několik týdnů do svátku sv. Martina.
Veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL byl co do rozsahu asi nejmenší v historii této akce. Nicméně přežil jednoroční coronavirové uzavření leňanského výstaviště a následný požár. Nicméně i tak představil nové trendy a technologie v oboru pohostinství a následných dobou vynucených služeb. Velice zajímavý byl i současně probíhající Kongres For Gastro.
V Muzeu skla a bižuterie na seniory nezapomínají. Na předem objednané milovníky skla vyššího věku čeká komentovaná prohlídka s hlavním kurátorem muzea Petrem Novým a tvůrčí dílna pod vedením muzejní edukátorky.
Obec sama má dlouhou historii, která sahá až do 13. století. Ovšem majitelé se tu střídali relativně rychle. Jednalo se převážně o zemědělské osídlení, avšak okolní lesy napomohly rozvoji starobylého řemesla, a to vorařství. Více se však o tom dozvíte ve zdejším Muzeu dřevařství.