Aktuálně

Dozvěděli jsme se smutnou zprávu. Po třiceti letech končí vynikající magazín Sommeliér, který nám mnoho let přinášel osvětu, poučení a informace o vínech, vinařství a gastronomii. Pokud se nenajde následovník, bude to ztráta pro vinařský byznys velice citelná. Tak alespoň několik slov na toto téma od šéfredaktorů a zároveň vydavatelů periodika, Ivy Bárty Kovaříkové a JUDr. Luboše Bárty, MBA

Už po deváté vychází v rámci projektu hodnocení kvality českých a moravských restaurací v nakladatelství TopLife Czech prestižní knižní průvodce „Nejlepší restaurace“ s podtitulem Rok s covidem. Poprvé v historii bez hodnocení provozoven. Loňský rok totiž zahýbal s českým pohostinstvím snad více než druhá světová válka. Už jen za přežití v covidovém roce2021 si podle organizátorů už dříve oceněné i některé další restaurace jejich pečeť kvality, tzv. zlatého lva, zaslouží.

 Návštěvnické centrum jih, vizualizace

Botanická zahrada hl. m. Prahy pokračuje v modernizaci. V současné době probíhá stavba nového výstavního pavilonu a centra pro návštěvníky v Nádvorní ulici. Na začátku roku 2022 tu zahájí další významný projekt, a to přemostění, které propojí areál u skleníku Fata Morgana s venkovními expozicemi.

Soutěž rodinných farem s různorodou charakteristikou, strukturou či velikostí hospodářství, si za devatenáct let svého trvání získala neuvěřitelnou oblibu. Za nerovných startovních podmínek se některým farmářům podařilo nejen začít soukromě hospodařit a ze zdevastovaných statků vybudovat prosperující farmy, ale také oživit venkov, nabízet řadu pracovních příležitostí, produkovat kvalitní potraviny, pečovat o krajinu, a někteří z nich se dokonce zapojili v rámci agroturistiky do cestovního ruchu.