Stezka Českem

Za jak dlouho se dá po horách obejít Česká republika? Kde se nacházejí nejvýchodnější, nejsevernější, nejzápadnější a nejjižnější atraktivní body naší země? Stačí otevřít pozoruhodnou publikaci Nakladatelství JOTA, kterou autoři Martin Úbl a přátelé nazvali STEZKA ČESKEM: Nové příběhy. 

Z muzea Futurium je krásný výhled

V Berlíně najdete hodně světoznámých i méně proslavených muzeí. I ta druhá v pořadí si zaslouží pozornost. Chtěli bychom se zastavit alespoň u třech z nich. První je nové Deutschlandmuseum, další, neméně zajímavé, se jmenuje Futurium a třetí, Samurajské muzeum můžeme označit za jednu z největších světových soukromých sbírek autentických samurajských artefaktů. 

Prague Bike Fest si užijí i děti

Nový koncept zážitkové události pro širokou veřejnost a zejména milovníky cyklistiky Prague Bike Fest bude mít druhé, tentokrát dvoudenní, pokračování. Organizátoři zvou nejen cyklisty do open-air části holešovického Výstaviště Praha. Na dva dny se totiž stanou zdejší prostory centrem dění největšího cyklistického festivalu u nás.

Veterán Párty na Chvalské tvrzi

Pokud máte rádi automobilové veterány, určitě uvítáte tradiční setkání příznivců historických vozidel, motocyklů a jiných jezdících strojů vyrobených do r.v.1970. Již tradičně zdejší už XII. Veterán Párty pořádá na Chvalské tvrzi Klub historických vozidel Horní Počernice.

 

Valtické vinné trhy se blíží

Do hlavního města vína Valtic se ve dnech 10. a 11. května sjedou milovníci tohoto ušlechtilého nápoje nejenom z Česka. Koná se zde totiž již 57. ročník oblíbené celostátní výstavy vín „Valtické vinné trhy 2024“. S více než stošedesátiletou tradicí se jedná také o nejstarší celostátní soutěž vín v České republice s mezinárodní účastí. Akci pořádá společnost Valtické vinné trhy ve spolupráci se Střední vinařskou školou ve Valticích.

Cyklovýlety

Středočeská centrála cestovního ruchu získala v rámci soutěže TURISTPROPAG 2024 na veletrhu cestovního ruchu REGIONY ČR v Lysé nad Labem pět ocenění za propagační materiály. V kategorii „PR materiály“ vybojovala 3. místo a zvláštní cenu Ministerstva pro místní rozvoj ČR, v kategorii „Mapy měst a regionů“ si odnesla 1. a 2. místo za soubor propagačních tiskovin a v kategorii "Propagační DL leták" obsadila 2. místo.

Expozice Design Shaker

Czech Interior Award má své historicky první vítěze, které v rámci veletrhů DESIGN SHAKER a For Garden v PVA EXPO PRAHA porotci vybrali z 222 přihlášených projektů. Zároveň s nimi jsme se také dozvěděli, kdo získal i cenu veřejnosti.