Staroměstská radnice

Rada hl. m. Prahy rozhodla o vítězi veřejné zakázky na podporu kongresové turistiky v hlavním městě. Vítězem se stala společnost Prague Convention Bureau s nabídkovou cenou 24 788 000 korun bez DPH. V následujících třech letech zajistí pro metropoli služby souvisejících s podporou a rozvojem kongresového a eventového turismu, dále kampaně kandidatur destinace a činnosti k získání kongresů, konferencí a globálních kulturních eventů.

Budova muzea bižuterie s pověstným krystalem v Jablonci

Více než milion korun získalo Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou z Národního plánu obnovy pro rok 2024 na modernizaci svých digitalizačních pracovišť a serveru. Poskytovatelem dotace je Ministerstvo kultury ČR v rámci programu na digitalizaci kulturních statků a národních kulturních památek.

Mezi zázvory

Skleník Fata Morgana v Botanické zahradě hl. m. Prahy otevřeli pro návštěvníky před 20 lety. Za tu dobu do něj přibyla spousta zajímavých a ohrožených druhů rostlin, které z tohoto futuristicky postaveného objektu dělají tu pravou džungli uprostřed velkoměsta. Vznik, otevření a celou historii skleníku představuje panelová výstava, která se až do 31. srpna koná ve výstavním sále botanické zahrady. Je to doklad o realizaci snu o tropickém ráji, přibližuje vzácné sbírky i cesty botaniků za rostlinným bohatstvím.

 

Virtuální realita v Pražské ZOO

Toužíte pozorovat horské gorily ve rwandském pralese? Nebo snad putovat spolu s milionovými stády pakoňů po Serengeti? V Zoo Praha budete mít možnost od čtvrtka 25. července se díky virtuální realitě ocitnout tváří v tvář divokým zvířatům. 

Novogotický kostel sv. Jakuba i se světničkou i se světničkou pověžného

V Poličce na ochozu věže kostela sv. Jakuba se vám po zdolání 192 schodů odkryjí kouzelné výhledy na město i široké okolí. Při dobré viditelnosti můžete spatřit i vrcholky Jeseníků! Také si tu prohlédnete malebnou světničku pověžného, kde se narodil zdejší rodák, hudební skladatel Bohuslav Martinů.