• info@czechtravelpress.cz
Czech Travel PressCzech Travel Press
  • Úvodní stránka
  • O nás
    • Úvod
    • Aktuálně
    • Historie CTP
    • Osobnosti
  • Co nabízíme
  • Stát se členem
  • Kontakty
Doporučujeme
Rumunsko nabídlo paletu turistických atraktivit - 28. 4. 2023 19:22
Zpráva z výboru CTP 11.5.2022 - 24. 5. 2022 21:16
Co preferují zahraniční turisté v Německu - 30. 8. 2023 11:14
Nejsou dveře jako dveře - 16. 9. 2023 11:00

Vyhledávání

  • Naši členové
  • Pozvánky
  • Kronika
  • SOUTĚŽE
  • Travel Magazine
  • Recenze

Naši partneři

czechtourism
Klub českých turistů
Anno vino
Templářské sklepy
Znovín
Panevropská univerzita
Alpy
Alpenverein
Naše rodina
Jílové

Teplický, již třetí Jarmark chutí a konference Výživa a zdraví 2023

Město Teplice si mnozí pamatují jako součást ústecké průmyslové aglomerace a místo nedaleko od uhelných povrchových lomů. Přitom se jedná o původně proslavené lázně, které dodnes ráda navštěvuje domácí i zahraniční klientela. Není tedy divu, že se místní opět snaží dostat do širokého podvědomí lidí město Teplice jako místo klidu, léčivých vod a lázeňských radovánek. Také proto tu na návštěvníky čekají mnohé zajímavé akce. V nejbližších dnech se například koná hojně navštěvovaný, již 3. „Jarmark chutí“ a s ním i 27. ročník celostátní konference „Výživa a zdraví“.

Již 3. ročník „Jarmarku chutí“ v Teplicích je důkazem, že když je akce zajímavá, můžeme propojit veřejnost a odborníky, a přesto vzbudí velký zájem. Jarmark chutí Teplice proběhne ve dnech 22. – 23.9.2023 na kolonádě Domu kultury Teplice a jejím okolí. „Krom gastronomických lákadel jsme připravili trhy se zajímavými produkty, přednášky nejen o výživě, bohatý doprovodný program a vaření na pódiu s Markétou Hrubešovou, Lukášem Uhrem, Honzou Heřmánkem a dalšími zajímavými hosty z kulinářského světa. V přilehlém Divadelním parku bude připravena spousta zábavy a soutěží nejen pro děti, ale i dospělé. Pro návštěvníky Jarmarku chutí jsme připravili vzdělávací bannery, které informují o důležitosti vitamínů a minerálních látek v těle. Budou umístěné přehledně na sloupech kolonády.

Pro ty, kteří si nejsou jistí, jak jsou na tom zdravotně, jsme zorganizovali ve spolupráci se SZÚ Praha a ZÚ Ústí nad Labem měření základních tělesných parametrů, cholesterolu apod. V tomto ohledu jsme opět uzavřeli spolupráci s 3. lékařskou fakultou Univerzity Karlovy Praha, UJEP Ústí nad Labem, ZÚ Ústí nad Labem, Státním zdravotním ústavem Praha. V multikině "Premiere Cinemas" v OC Galerii Teplice budou v pátek 23.9. od 10.00 - 13.30 hod. si můžete zdarma vyslechnout přednášky, zaměřené nejen na zdraví, zdravou stravu, ale i na další palčivá témata dnešní doby. Každá trvá 30 minut. Odbornými garanty budou doc. MUDr. Pavel Dlouhý, Ph.D., proděkan pro specializační vzdělávání a podporu veřejného zdraví, 3. LF Praha Mgr. Miroslava Zemanová, Ph.D., odborný asistent na UJEP Ústí nad Labem.

Již 27. ročník celostátní konference „Výživa a zdraví 2023“ můžete navštívit v Teplicích ve dnech 19. – 21. září. Konference se koná v lázeňském domě „Bethoven“ pod záštitou hlavní hygieničky ČR MUDr. Pavly Svrčinové, Ph.D. a primátora Statutárního města Teplice Bc. Jiřího Štábla. Pořádají ji odborníci ze 3. lékařské fakulty UK, České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně, Společnosti hygieny a komunitní medicíny, Společnosti pro výživu Praha, Státního zdravotního ústavu Praha, Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje se sídlem v Ústí nad Labem a společností ALWAC, a. s. Konferenci jsme zaměřili především na roli výživy v primární prevenci nemocí a zajištění bezpečnosti potravin a pokrmů. Její záběr je tak velmi široký, a to od doporučení pro výživu populace, monitoring dietární expozice, alternativní směry výživy, jako je např. veganství, výživu různých skupin populace, zejména dětí, roli výživy v prevenci chronických neinfekčních onemocnění až po problematiku prevence alimentárních nákaz a intoxikací. Následují chemická rizika z potravy, zdravotní nezávadnost materiálů, které přicházejí do styku s potravinami nebo využití nových analytických metod při kontrole potravin.

Stejně jako v předchozích ročnících očekáváme účast více než stovky odborníků z hygienických stanic, Státního zdravotního ústavu, univerzit, zdravotnických zařízení a dalších institucí. Za velmi cenné považujeme právě to, že se na jednom místě setkávají odborníci, zabývající se různými aspekty výživy (lékaři-hygienici, kliničtí lékaři, odborní pracovníci v ochraně veřejného zdraví, nutriční terapeuti, potravináři).

Eva Helisová

  • Facebook
  • Twitter
© 2018 Czech Travel Press
  • Úvodní stránka
  • O nás
    • Úvod
    • Aktuálně
    • Historie CTP
    • Osobnosti
  • Co nabízíme
  • Stát se členem
  • Kontakty