• info@czechtravelpress.cz
Czech Travel PressCzech Travel Press
  • Úvodní stránka
  • O nás
    • Úvod
    • Aktuálně
    • Historie CTP
    • Osobnosti
  • Co nabízíme
  • Stát se členem
  • Kontakty
Doporučujeme
Rumunsko nabídlo paletu turistických atraktivit - 28. 4. 2023 19:22
Zpráva z výboru CTP 11.5.2022 - 24. 5. 2022 21:16
Co preferují zahraniční turisté v Německu - 30. 8. 2023 11:14
Nejsou dveře jako dveře - 16. 9. 2023 11:00

Vyhledávání

  • Naši členové
  • Pozvánky
  • Kronika
  • SOUTĚŽE
  • Travel Magazine
  • Recenze

Naši partneři

czechtourism
Klub českých turistů
Anno vino
Templářské sklepy
Znovín
Panevropská univerzita
Alpy
Alpenverein
Naše rodina
Jílové

O kvalitní zvěřinu je zájem, proto Lesy ČR navýšily počet prodejních míst

Síť prodejních míst zvěřiny v srpnu rozšířily Lesy České republiky. Již třetím rokem je k dostání kvalitní čerstvá zvěřina v 54 prodejnách podniku v celé republice.

Zvěřina patří k dieteticky nejhodnotnějším potravinám s vysokým obsahem bílkovin, minerálních látek a vitamínů B. Je tedy zdravá a nutričně hodnotná. Dříve byla dostupná pouze na významných zámeckých banketech. Dnes je díky své delikátní chuti běžně dostupná.

Od srpna 2020 dodaly Lesy ČR maloodběratelům v rámci programu „Z lesa na stůl“ 110 tun zvěřiny. Letos podnik vyřídil už 400 objednávek a další čekají. Největší poptávka po tomto sortimentu je samozřejmě na podzim, kdy vrcholí lovecká sezóna. „Zájem je stále velký, takže jsme na dalších jedenácti místech pořídili chladící boxy k uchování ulovené zvěře. Nově například v Jindřichově Hradci, Telči, Toužimi, Stříbře i jinde,“ řekl Libor Strakoš, výrobně-technický ředitel Lesů ČR.

Všechny výdejny včetně těch, které provozují Vojenské lesy a statky ČR, najdete na stránkách www.zlesanastul.cz.

V nabídce je kromě divočáků lovených celoročně, o které je největší zájem, také srnčí, dančí, jelení a mufloní zvěř. V každém prodejním místě je nabídka jiná podle toho, jaká se v okolních lesích vyskytuje. I to je dokladem, že se vždy prodává místní čerstvé maso.

„Podle veterinárních předpisů můžeme maloodběratelům prodávat pouze celé kusy zvěřiny v kůži. Někdo si ale se zpracováním masa neporadí. Proto jsme jim vyšli vstříc. Ve středních Čechách a na jižní Moravě si zájemci mohou na našich lesních závodech Konopiště a Židlochovice koupit už staženou zvěřinu nebo její část,“ pokračoval L. Strakoš s tím, že kontakty s ceníkem a poptávkovým formulářem, který je dobré předem vyplnit a odeslat, jsou zveřejněné na zmíněném webu.

Eva Jouklová

  • Facebook
  • Twitter
© 2018 Czech Travel Press
  • Úvodní stránka
  • O nás
    • Úvod
    • Aktuálně
    • Historie CTP
    • Osobnosti
  • Co nabízíme
  • Stát se členem
  • Kontakty