Petr Brodecký
Na hranicích dvou katastrů, Hostivaře a Horních Měcholup, přesněji řečeno v Praze 15, návštěvníky udivuje architektonicky velice zajímavá stavba pivovaru Hostivar. Krom pivovaru je v ní také restaurace a pekárna.
V Hostivaru se pivo vaří tradiční metodou za použití vody, sladu, a chmele. Piva českého typu jsou spodně kvašená, vařená na dva rmuty. Chmel pochází převážně ze žatecké oblasti. Vyráběná piva jsou nefiltrovaná a nepasterovaná.
Pivo a něco dobrého k němu si zatím můžete dát v současné době Coronaviru na zahrádkách. V dohledu už je i úplné otevření restaurace. Výběr místních piv je opravdu bohatý. Například pro jarní sezónu připravili nový speciál Hostivar 12 Jarní Ale. Protože je tato oblast bohatá i na cyklistické stezky, mají v nabídce také Cyklistickou 8°.
Ve spoluopráci s webem Nová Večerní Praha