• info@czechtravelpress.cz
Czech Travel Press
  • Úvodní stránka
  • O nás
    • Úvod
    • Aktuálně
    • Historie CTP
    • Osobnosti
  • Co nabízíme
  • Stát se členem
  • Kontakty
  • Naši členové
  • Pozvánky
  • Kronika
  • Soutěže
  • Cestujeme
  • Recenze

Naši partneři

czechtourism
Klub českých turistů
Znovín
Panevropská univerzita
Alpy
Alpenverein
Jílové

Pivo z Hostivaru

Petr Brodecký

Na hranicích dvou katastrů, Hostivaře a Horních Měcholup, přesněji řečeno v Praze 15, návštěvníky udivuje architektonicky velice zajímavá stavba pivovaru Hostivar. Krom pivovaru je v ní také restaurace a pekárna.

V Hostivaru se pivo vaří tradiční metodou za použití vody, sladu, a chmele. Piva českého typu jsou spodně kvašená, vařená na dva rmuty. Chmel pochází převážně ze žatecké oblasti. Vyráběná piva jsou nefiltrovaná a nepasterovaná.

Pivo a něco dobrého k němu si zatím můžete dát v současné době Coronaviru na zahrádkách. V dohledu už je i úplné otevření restaurace. Výběr místních piv je opravdu bohatý. Například pro jarní sezónu připravili nový speciál Hostivar 12 Jarní Ale. Protože je tato oblast bohatá i na cyklistické stezky, mají v nabídce také Cyklistickou 8°.

Ve spoluopráci s webem Nová Večerní Praha

© 2025 Czechtravelpress. All Rights Reserved. Designed By MaraXa
  • Úvodní stránka
  • O nás
    • Úvod
    • Aktuálně
    • Historie CTP
    • Osobnosti
  • Co nabízíme
  • Stát se členem
  • Kontakty