GASTRONOMIE V TOKU ČASU I.



Pohled do světa potravin a gastronomie z několika různých pohledů přináší publikace GASTRONOMIE V TOKU ČASU I, která představuje obor v interdisciplinárních souvislostech. Vydalo ji nakladatelství Press21 ve spolupráci s Vysokou školou hotelovou v Praze.

Nová publikace zatáhne čtenáře do problematiky gastronomie hned z několika úhlů pohledu. Zajímá vás legislativa? Přemýšlíte při pohledu na jídelní lístek, jak asi tato praktická pomůcka vůbec vznikla nebo vás při slavnostní hostině napadne, jak se asi hodovalo na šlechtických dvorech? Odpovědi najdete v této knize. Kolektiv autorů je složen ze specialistů v daných oborech z praxe i akademické sféry. Publikace tak přináší příspěvky o produktech (potravinách a jídlech), o jejich výživové kvalitě, o racionální přípravě jídel, komponování stravy, o kulinářských tradicích a obyčejích i o obyčejích spjatých s konzumováním jídel. Upozorňuje na přesahy do jiných oborů lidského života (stravování v nákupních řetězcích, role jídla v pohádkách, nápoje v reklamě apod.).

Editoři Libor Pavera a Eva Klánová do knihy vybrali mj. studie P. Attla, E. Mičkové a P. Studničky (Rozvoj gastronomie v Rakousku), M. Čertíka (Podnikatelský koncept v oboru „hospitality“)a také studii člena výboru Asociace novinářů píšících o cestovním ruchu Czech Travel Press a šéfa gastrosekce J. Holoubka (Gastronomie na šlechtických dvorech), dále pak polských odborníků z Krakova a Sosnowiece a další.

Přehledné uspořádání příspěvků do pěti oddílů umožní snadnou orientaci nejen odborné, ale i laické veřejnosti. Publikace je spojena s chystaným workshopem na dané téma, který se uskuteční na jaře na Vysoké školé hotelové v Praze 8.

Publikace stojí 199 Kč a můžete si ji objednat na adrese: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.