Antonín Karoch
Soutěž barmanů vždy vzbuzovala zájem veřejnosti
Veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL bude. Desátý ročník oblíbené akce se bude konat v PVA EXPO PRAHA ve dnech 1. až 3. října 2020. První dva dny bude určený výhradně pro odbornou veřejnost.
Snad málokterou oblast postihla koronavirová krize, snad krom turistiky a cestovního ruchu, tak drtivě jako oblast výstavnictví. Prakticky půl roku se vlastně nic nedělo a existují podezření, že ani prázdninové měsíce nebudou jiné. Snad se ale začíná blýskat na lepší časy, protože už známe datum zahájení velice oblíbeného veletrhu FOR GASTRO & HOTEL. Jako obvykle tu vystavovatelé prezentují nové výrobky a technologie v oboru a umožní setkání odborníků a firem s odbornou veřejností. Málokdy dříve byla tato setkání pro restart úspěšného podnikání v oboru tak důležitá jako nyní.
Kuchařův ráj
Vzhledem k pozitivnímu vývoji epidemiologické situace v České republice přikročilo Ministerstvo zdravotnictví ČR k dalšímu rozvolňování karanténních opatření, tentokrát již také v oblasti veletržnictví. S platností od pondělí 22. června je opět povolené konání veletržních akcí, a to s maximální účastí do 5 000 osob ve stejný čas. Pokud bude epidemiologická situace nadále držet současný směr vývoje, možná se dočkáme povolení dvojnásobné kapacity návštěvníků již o prvním zářijovém dnu. To se samozřejmě týká i letňanského výstaviště. Organizátoři připravují opatření, jak zabezpečit ochranu zdraví vystavovatelů i návštěvníků. V případě největšího organizátora veletrhů a výstav v Praze, společnosti ABF, budou, kromě zavedení potřebných zdravotně-organizačních opatření, aplikované také nové hygienické principy, které minimalizující osobní kontakt. „Na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech využijeme nejmodernější technologie, zavedeme online registrace, bezkontaktní registrace a zjednodušíme veškeré standardní procesy na našich akcích tak, aby bylo možné odbavovat vystavovatele i návštěvníky s minimálním mezilidským kontaktem,“ říká generální ředitel ABF Tomáš Kotrč. Jubilejní desátý ročník veletrhu se zase stane dějištěm významných událostí světa HoReCa (Hotely, Restaurace, Catering), na kterém se po roce opět představí klíčové společnosti z oboru se svými novinkami, technologiemi a produkty.
To bylo vloni
Nebude chybět ani kongres profesionálů
V PVA EXPO PRAHA se také na „KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL“ v rámci prvního dne akce opět uskuteční nejrozsáhlejší odborné setkání profesionálů, kde budou přednášet nejen jimi uznávaní odborníci. Hlavním tématem kongresu bude ryze aktuální téma: „Nová éra pohostinství, aneb jak oživit svůj podnik“.
Oproti minulým ročníkům proběhne veletrh FOR GASTRO & HOTEL 2020 v ryze českém duchu. Organizátor akce, společnost ABF, má za cíl primárně podpořit české vystavovatele a dodavatele a propojit je s českými návštěvníky a potenciálními klienty. „Veletrhu FOR GASTRO & HOTEL se účastníme od samého počátku. Velice nás těší vidět, jak se z původně komorní akce stala uznávaná událost sezóny a jak se kolem ní zformovala stálá komunita odborníků na gastronomii a hotelnictví. Největším přínosem je však pro nás kontakt se zákazníkem. Tedy možnost prezentovat naše vlastní výrobky osobně, říct ke svým produktům několik slov, a především získat cennou zpětnou vazbu, kterou z pouhého provozování e-shopu nedostaneme. Proto věříme, že veletrh i letos pomůže rozproudit českou gastronomickou scénu, zasaženou koronakrizí,“ řekl Radim Vinklárek, jednatel společnosti Bukotec s.r.o. a provozovatel internetového obchodu Gastronabytek24.cz.
Více informací o veletrhu najdete na: www.for-gastro.cz.
Na veletrhu nekralují jen velcí výrobci
Málokdo by čekal, že se karamel může stát zajímavou a úspěšnou novinkou