Oldřich Navrátil a Luboš Rychvalský v rubrice Beze ztrát v pořadu Receptář prima nápadů pravidelně ukazují, že plýtvat dary přírody je škoda. Podle nich člověk může potraviny zpracovat do posledního kořínku, slupky či natě. Vaření beze ztrát je inspirativní, chutné, zábavné, a navíc k tomuto tématu oba protagonisté vydali kuchařku…

Pestrým programem pro dospělé i menší slaví Táborský festival vína 15 let. Jeho půlkulatý ročník zahájili v sobotu 25. února herci Divadla Járy Cimrmana. Milovníci gastronomie si zase od 7. března pochutnávají na tom nejlepším z tuzemských i zahraničních vinic a kuchyní. Samozřejmě nechybí ani divadelní představení i kouzelnická show a dočkají se nově i příznivci pohybu.

Veszprém, Evropské hl. město kultury+region Bakony-Balaton zve hosty z Česka

Hranice turistických sezon už dnes nejsou ostře ohraničené na letní a zimní. Rozmanité prázdniny, svátky a podobné příležitosti nám dovolují vytvořit si více či méně dlouhá volna během celého roku. Cílem našeho cestování už také není jen letní koupání a opalování – nejlépe u moře a v zimě lyžování v horách – nejlépe v Alpách. Podle svého vkusu a zálib cestujeme i za kulturními, společenskými, přírodními, sportovními a dalšími zážitky po celý rok. Pro takovou příležitost se letos mimořádně hodí jeden region v Maďarsku.

Server s nejširší nabídkou zájezdů  Dovolená.cz hlásí, že poptávka Čechů a Slováků po letní dovolené vzrostla oproti loňskému roku o 12 %. K vyššímu zájmu přispívá i to, že dovolené příliš nezdražily. Nákup dovolené v prvních měsících roku je přitom díky first minute slevám cenově nejvýhodnější.