Jakub Turek

JAKUB TUREK

Jakub Turek (1966) je novinář zaměřený na cestovní průmysl a spotřebitelská témata. Za socialismu vystudoval Střední průmyslovou školu zeměměřickou a pracoval jako samostatný geodet na celém území Československa. Po sametové revoluci absolvoval Karlovu univerzitu, obor informační věda a knihovnictví.

Poté vedl ekonomický teletext Žurnál, spotřebitelskou přílohu MF DNES, byl zástupcem šéfredaktora ekonomického týdeníku Profit, zavedl české mutace německých časopisů Outdoor a Bike. Dnes je šéfredaktorem respektovaného portálu Horydoly.cz o cestovním ruchu a současně působí jako publisher regionálního zpravodajského webu Desitka.cz a specializovaného webu Koupani.cz. Připravuje týdenní zprávy o outdoorových aktivitách pro Radio Beat a Country Radio. Píše a fotografuje pro mnoho tištěných časopisů a deníků.

Dříve byl členem Ski klubu novinářů České republiky, v současnosti působí v Czech Travel Press. Je instruktorem Českého horolezeckého svazu s nejvyšší celosvětovou licencí high alpine leader.

Žurnalistika: šéfredaktor Horydoly.cz

E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Tel.: +420 728 892 898

Facebook: Kuba Turek

LinkedIn: Jakub Turek


Jakub Turek. Foto: Jan Novák