
Archiv Vinařského fondu
Vánoce jsou nejen svátky klidu a rodinné pohody, ale také dobrého jídla. K němu patří kvalitní moravské nebo české víno. Ke každému pokrmu se ale hodí jiné. O snoubení jídla s vínem už odborníci i someliéři napsali celé knihovny. V praxi však málokdo z nás, laiků, překročil základní hranici „ke světlému masu bílé víno a k tmavému červené“. Takže nabízíme trochu inspirace.
Číst dál...

Bezlepkové marokánky
Vánoce máme za dveřmi, a proto nás čeká spousta povinností, například časově náročné pečení cukroví, zvláště, když máme v rodině někoho, kdo má problémy například s nadváhou nebo s lepkem. V tom případě máme pro vás pár tipů na zdravé BIO pečení a zdravé mlsání. Na první pohled tak trochu protimluv má své opodstatnění. I cukroví lze připravit v odlehčené, zdraví prospěšné podobě. V současné době jsou velice populární bioprodukty. Několik zajímavých tipů představil největší český výrobce biopotravin, společnost PROBIO ze Starého Města pod Sněžníkem.
Číst dál...