• info@czechtravelpress.cz
Czech Travel PressCzech Travel Press
  • Úvodní stránka
  • O nás
    • Úvod
    • Aktuálně
    • Historie CTP
    • Osobnosti
  • Co nabízíme
  • Stát se členem
  • Kontakty
Doporučujeme
Lákavá pozvánka z Rakouska - 2. 12. 2022 20:03
Zpráva z výboru CTP 11.5.2022 - 24. 5. 2022 21:16
Na skok do Vídně za uměleckými poklady. - 24. 1. 2023 19:50
Tři rakouská zimní zastavení - 12. 1. 2023 14:12

Vyhledávání

  • Naši členové
  • Pozvánky
  • Kronika
  • SOUTĚŽE
  • Travel Magazine
  • Recenze

Naši partneři

czechtourism
BVV
Klub českých turistů
Anno vino
Templářské sklepy
Znovín
Panevropská univerzita
Alpy
Alpenverein
Travelink
22. prosinec 2022

Co pít k vánočnímu kaprovi

Archiv Vinařského fondu

Vánoce jsou nejen svátky klidu a rodinné pohody, ale také dobrého jídla. K němu patří kvalitní moravské nebo české víno. Ke každému pokrmu se ale hodí jiné. O snoubení jídla s vínem už odborníci i someliéři napsali celé knihovny. V praxi však málokdo z nás, laiků, překročil základní hranici „ke světlému masu bílé víno a k tmavému červené“. Takže nabízíme trochu inspirace.

Číst dál...

18. prosinec 2022

Pečte zdravě!

 Bezlepkové marokánky

Vánoce máme za dveřmi, a proto nás čeká spousta povinností, například časově náročné pečení cukroví, zvláště, když máme v rodině někoho, kdo má problémy například s nadváhou nebo s lepkem. V tom případě máme pro vás pár tipů na zdravé BIO pečení a zdravé mlsání. Na první pohled tak trochu protimluv má své opodstatnění. I cukroví lze připravit v odlehčené, zdraví prospěšné podobě. V současné době jsou velice populární bioprodukty. Několik zajímavých tipů představil největší český výrobce biopotravin, společnost PROBIO ze Starého Města pod Sněžníkem.

Číst dál...

21. prosinec 2022

Zrekonstruovaná historická vodní nádrž na Plzeňsku

Rekonstrukci historické vodní nádrže Oborák na Bučeckém potoce na Plzeňsku dokončily za 10,5 milionů korun odborníci z firmy Lesy ČR.

Číst dál...

17. prosinec 2022

Perlení v ústech má až nebesky hladivý pocit

Tak to alespoň tvrdí o tradičně vyráběných sektech národní sommeliérka Klára Kollárová, jedna z nejpovolanějších u nás, kteří rozumí i sektům. A protože se blíží Vánoce i Silvestr, dovolujeme si s předstihem v krátkosti představit některé její zkušenosti.

Číst dál...

20. prosinec 2022

Sekt Louis Girardot z firmy Bohemia Sekt vítězně bodoval v Izraeli

Prestižní ocenění putuje do Plzně

Na největší soutěži vín v territoriu Blízkého Východu s názvem Terravino Mediterranean International Wine And Spirits Challenge opět zabodovali výrobci z České republiky. Ze 17 ročníků se již poosmé stalo šampionem izraelské soutěže víno z od nás. Letos to byl sekt Louis Girardot z firmy Bohemia Sekt.

Číst dál...

16. prosinec 2022

Vánoční tvoření v jabloneckém muzeu

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou připravilo ve svátečním čase tradiční a oblíbené tvoření se sklem pro širokou veřejnost. Na vánoční dílnu s prohlídkou muzea mohou návštěvníci přijít v úterý 27. prosince.

Číst dál...

Strana 7 z 236

  • Začátek
  • Předchozí
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Další
  • Konec
  • Facebook
  • Twitter
© 2018 Czech Travel Press
  • Úvodní stránka
  • O nás
    • Úvod
    • Aktuálně
    • Historie CTP
    • Osobnosti
  • Co nabízíme
  • Stát se členem
  • Kontakty