Návštěvníci veletrhu FOR ARCH mohli hlasovat pro Stavby roku 2011

 

 


PRAHA - Na stavebním veletrhu FOR ARCH, který probíhal v Praze pět dnů v předposledním týdnu v září letošního roku, byla na patnácti panelech zveřejněna užší nominace na Stavbu roku 2011. Mezi 15 stavbami bylo prezentováno též i Společenské centrum Trutnovska pro kulturu a volný čas.

 "Málo si to uvědomujeme, ale soutěž Stavba roku 2011 má i velký význam pro cestovní ruch. Proč by lidé měli cestovat jen za starými památkami, ale mohou například vyhledávat i novou architekturu a prohlédnout si unikátní a navíc odborníky oceňované stavby. Nu i toto je jeden ze způsobů, jak na novou architekturu upozornit na veletrhu, který není věnovaný výhradně cestovnímu ruchu. Navíc v případě budovy UFFO v Trunově, kterou měli v září letošního roku možnost si v doprovodu ředitele centra a starosty města prohlédnout novináři píšící o cestovním ruchu, je veřejnosti přístupná i zevnitř,neboť se zde koná každý týden několik kulturních představení a výstav, " upozorňuje na další poselství soutěže Stavba roku Petr Skála, který je členem výboru CTPRESS, což je asociace novinářů píšících právě o cestovním ruchu.

  Porota složená z odborníků sice již rozhodla o Stavbě roku 2011 a o dalších porotou vybraných oceněních, leč o jedné ceně ještě není rozhodnuto. Jde o ocenění veřejnosti, které probíhalo přímo na veletrhu FOR ARCH formou vkládání hlasovacích lístků do volební urny, ale i ti, co nebyli na veletrhu, mohou ještě také ovlinit hlasování.

" V současné probíhá hlasování na webových stránkách Stavbaroku.cz. Hlasování veřejnosti se uzavře těsně před slavnostním vyhlášením, jež proběhne v Praze 3. října 2011, " řekla na veletrhu FOR ARCH pro Prvnizpravy.cz Petra Prokopová z pořádající Stavební akademie Praha. Ještě zpráva pro trutnovské patrioty. Necelý týden před ukončením hlasování bylo želízko v ohni z Trutnova na třetím místě, ale pokud se vám z Trutnova do soutěže přihlášená stavba, kterou porota vybrala do finále, líbí, můžete ji dát ještě hlas. Na veletrhu u expozice věnované Stavbě roku jsme získali informaci, že hlasování není blokované pouze pro jeden tedy unikátní přístup, ale z jednoho počítače můžete hlasovat i vícekrát. Tak tedy, hurá k počítačům a do toho.


http://www.stavbaroku.cz



Popisek k fotografii: Informace a obrázky o Společenském centru Trutnovska pro kulturu a volný, které najdete v Trutnově na Náměstí Republiky 999, si mohli návštěvníci veletrhu For Arch prohlédnout a přečíst na panelu v expozici, jež byla vyčleněna pro Stavbu roku 2011 (Foto: Marta Skálová)