
Co nabízejí jihočeská turistická zařízení měli možnost poznat zástupci firem a eventoví manažeři v rámci FAM tripu po jižních Čechách. Přijeli do okresů Písek a Strakonice, tedy přímo do brány jižních Čech, s cílem vytipovat si místa, kde mohou firmy pořádat školení, semináře, teambuildingy nebo konference a zároveň najdou velice zajímavé zázemí a doprovodný program.
Vůni bylinek a vysokou gastronomii v restauraci Sůl a řepa, rodinnou atmosféru špičkových služeb zámku Blatná, jeden z nejkrásnějších barokních sálů ve střední Evropě ve Lnářích, nejmodernější kemp na Zvíkově nebo ojedinělé místo na planetě Glamping Malý Oslov, to vše si měli možnost prohlédnout a odzkoušet účastníci FAM tripu na jihu Čech. Během nabitého programu představil Martin Slavík, produktový manažer, všechny přednosti této turistické oblasti. „Písecko-Blatensko-Strakonicko-Vodňansko má mnoho co nabídnout. Máme tu skvělou gastronomii, moderní kempy, pivovarnictví, ale především také kulturní a historické bohatství ve spojení se stále živými tradicemi, které si mohou návštěvníci na vlastní kůži vyzkoušet.“

Účastníci měli na programu prohlídku elektrárny Orlík, následovala site inspection dobového hotelu Orlík. Ten nabízí široké zázemí pro firmy v podobě konferenčních kapacit i volnočasových aktivit. Pivovar Zvíkov zase odborníci považují za nejstarší minipivovar v jižních Čechách. Jedinečnou firemní akci mohou odborníci zorganizovat i v Glamping Malý Oslov. Zaujal i Village camp Zvíkov s moderním zázemím nejen pro rodiny s dětmi, ale také pro teambuildingové akce. Hosté poznali písecký boutique hotel U Kapličky i samotné královské město Písek.
Organizátoři jim ukázali zrekonstruovanou píseckou městskou knihovnu s kavárnou Upekla. Následoval zámek Lnáře, který mohou firmy kompletně pronajmout včetně nejkrásnějšího barokního sálu ve střední Evropě. Také zámek Blatná překvapil účastníky prostorami pro neobyčejné eventy. Zámek bude brzy hostit lékařský kongres a jak říká majitel zámku Stefanos-Filipos Germenis, není akce, kterou by v Blatné neuměli zorganizovat.
Pro vrcholnou gastronomii nebylo lepší volby než restaurace Sůl a řepa, ve které majitel Pavel Drdel povýšil českou kuchyni na světovou úroveň.
„Jižní Čechy mají překrásnou krajinu, ale i kvalitní turistické služby, které uspokojí široké spektrum klientely. Navíc máme jeden velký bonus, a to vřelost a nadšení místních provozovatelů služeb. Naši produktoví manažeři vám dovedou poradit s programem a doporučit neobyčejné aktivity a eventy pro jakoukoliv firemní akci,“ potvrdil ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Petr Soukup. Více na www.firemniakace-jiznicechy.cz “
Jana Píchová