Letňanský areál PVA EXPO PRAHA, kde se od 1. do 3. října koná 10. veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL, poznenáhlu najíždí na koronavirem narušený provoz. Na veletrhu vystavovatelé představí novinky v pohostinství a poradí co dělat v současné krizi napříč komplikacím v koronavirovém období. Celá akce je klíčovou příležitostí pro tuzemské podnikatele a firmy, kterým umožní setkání s odborníky, obchodními partnery i s veřejností. Kromě novinek a technologií z oboru je připravili organizátoři i doprovodný program.
Prostory výstaviště PVA EXPO PRAHA patří ve dnech 1. až 3. října desátému ročníku hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL, tedy společnostem a produktům z gastronomie, jako jsou například firmy RETIGO, GASTROART, IMESO, CESK a mnoho dalších. V rámci hotelové sekce se mohou návštěvníci těšit na nové technologie, kde je seznámí s novými inovacemi firmy z oboru, např. firma VECTOR International s e-recepcí, ocení praktický nábytek od firmy Bukotec, reklamní, stínící a chladící zařízení pro provozovnu od MORAVIA PROPAG. Na návštěvníky čeká inteligentní i-Robot, který je na veletrhu přivítá, bezkontaktně pozdraví a vydá foto na památku. Návštěvníci si vyberou z několika tematických okruhů doprovodného programu v hotelnictví: architektura interiérů hotelů, marketing, úklid nebo IT systémy z programové zóny v Lobby Baru a kavárně. Designérky Iva Bastlová a Veronika Mesárošová si připravily přednášku DESIGN x NEDESIGN x RE-DESIGN, společnost Dublino pak předvede ukázky realizací hotelových prostor.
Z marketingové oblasti se mohou návštěvníci účastnit přednášek „Je důležitější kuchař nebo marketing?“ popřípadě „Je marketing klíčem i k vašemu úspěchu“ od Petry Dychusové. Jak využít obrazovky v hotelu poradí společnost Samsung, debatovat se bude také s Jaroslavem Šuvarským z S-Power Energies o tom, kdy se vyplatí i bez dotace firemní fotovoltaiky. Portfolio přednášek najdou zájemci na www.for-gastro.cz/program, na přednášky doporučujeme se předem zaregistrovat.
V první den veletrhu 1.října se PVA EXPO PRAHA opět uskuteční také největší odborné setkání KONGRES FOR GASTRO & HOTEL, kde budou pro profesionály z oboru přednášet uznávaní odborníci. Hlavním tématem kongresu bude aktuální „Nová éra pohostinství: Jak oživit svůj podnik?“. V programu najdete zajímavé hosty i užitečné přednášky a případové studie. Účastníci kongresu uvidí např. přednášku Vladimíra Buti z Mediatelu na téma „COVINTERNET – internet a jeho uživatelé v době pandemie“, přednášku Marka Křováka ze společnosti 100PROgastro s názvem „Co nepodcenit pro řízení gastro podniku – ověřeno COVIDem“ nebo přednášku Aleše Vavery a Jakuba Mačáta ze Sodexo „Partnerství se vyplácí: případová studie nejen o finanční pomoci hospodám“. Jako mluvčí vystoupí také prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek, Petr Indra ze společnosti Dáme jídlo nebo šéfkuchař Filip Sajler a další, kteří mají k současné situaci co říct.
Oficiálními vozy veletrhu jsou automobily značky FORD. Z důvodu určeného maximálního počtu osob v jednotlivých sektorech v jeden okamžik museli organizátoři v prostorách instalovat technologie, mapující aktuální množství lidí. Změnilo se i rozložení expozic uvnitř hal, kdy tu rozšířili uličky v průchozích koridorech. Součástí nového vybavení areálu jsou i stojany s dezinfekcí rukou a častěji se dezinfikují i prostory výstaviště. Tým koordinátorů kontroluje dodržování povinnosti pohybovat se v prostorách se zakrytými dýchacími cestami.