• info@czechtravelpress.cz
Czech Travel Press
  • Úvodní stránka
  • O nás
    • Úvod
    • Aktuálně
    • Historie CTP
    • Osobnosti
  • Co nabízíme
  • Stát se členem
  • Kontakty
  • Naši členové
  • Pozvánky
  • Kronika
  • Soutěže
  • Cestujeme
  • Recenze

Naši partneři

czechtourism
Klub českých turistů
Znovín
Panevropská univerzita
Alpy
Alpenverein
Jílové

Kulinářský zážitek na úpatí Machu Picchu

Největší hvězdou peruánské kuchyně je quinoa

Za posledních deset let urazila tahle nenápadná obilovina neuvěřitelnou cestu z malých peruánských horských políček až do supermarketů v celém světě, včetně těch českých, moravských a slezských.

Polévka z quinoy doprovází mé cestování do Peru od samého počátku. Byla to nejběžnější polévka, kterou vám nabídli téměř v každé restauraci po celém Peru. Nikdy nezklamala. Ať už byla jen ze zeleniny, nebo z kuřete, vždycky byla dobře dochucená a dodávala sílu a energii. Jedl jsem jí moc rád a vůbec jsem netušil, že do sebe láduji nějakou superpotravinu, které se bude za pár let klanět celý svět. Quinoa byla jídlem chudých lidí.Quinoa

© 2025 Czechtravelpress. All Rights Reserved. Designed By MaraXa
  • Úvodní stránka
  • O nás
    • Úvod
    • Aktuálně
    • Historie CTP
    • Osobnosti
  • Co nabízíme
  • Stát se členem
  • Kontakty