• info@czechtravelpress.cz
Czech Travel PressCzech Travel Press
  • Úvodní stránka
  • O nás
    • Úvod
    • Aktuálně
    • Historie CTP
    • Osobnosti
  • Co nabízíme
  • Stát se členem
  • Kontakty
Doporučujeme
Rumunsko nabídlo paletu turistických atraktivit - 28. 4. 2023 19:22
Zpráva z výboru CTP 11.5.2022 - 24. 5. 2022 21:16
Co preferují zahraniční turisté v Německu - 30. 8. 2023 11:14
Nejsou dveře jako dveře - 16. 9. 2023 11:00

Vyhledávání

  • Naši členové
  • Pozvánky
  • Kronika
  • SOUTĚŽE
  • Travel Magazine
  • Recenze

Naši partneři

czechtourism
Klub českých turistů
Anno vino
Templářské sklepy
Znovín
Panevropská univerzita
Alpy
Alpenverein
Naše rodina
Jílové

Populární gastrokongres je na dohled

Největší setkání profesionálů a fanoušků moderní gastronomie a hotelnictví se blíží. V Kongresovém sále výstaviště PVA EXPO PRAHA v Letňanech se dne 29. září uskuteční Kongres For Gastro & Hotel 2022, na kterém se účastníci seznámí s reálnou tváří současného pohostinství v Česku. Vystoupí tu významné osobnosti oboru s novinkami i radami pro úspěšné podnikání. Slavné food blogerky se střetnou na panelové debatě a chybět nebudou ani kuchaři a jejich ukázky kuchařského umění.

Stravovací a ubytovací služby procházejí největší zátěží za poslední roky. Stovky podniků už skončily a další krachy přijdou ještě letos na podzim. Jak se připravit na nejbližší období? To napoví aktuální data z trhu a tipy pro práci se zákazníky na internetu, které přinese odborný kongres, stěžejní bod doprovodného programu veletrhu FOR GASTRO & HOTEL.

„Tématem letošního ročníku jsou Rozdíloví hráči. Těmi ve sportu nazýváme toho, kdo dokáže dát gól nebo jinak strhnout vývoj utkání a zvítězit v důležitém zápase. Rozdíloví hráči jsou lidé, kteří jsou schopni v daném okamžiku udělat pro vítězství něco více než ostatní. Podobně také v podnikání na tak konkurenčním trhu, jakým je gastronomie a hotelnictví, jsou někteří viditelně úspěšnější než jiní. Na kongresu se proto zaměříme na faktory, které oddělují úspěšné od průměrných,“ říká Lucie Bártová, vedoucí PR oddělení ABF, s.r.o.

České hotelnictví a gastronomie při tom musí mít na paměti, že dobré zaměstnance přetahují pracovní agentury do Německa.  

O tom, jaké kroky chystá Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) v oblasti digitalizace správy cestovního ruchu a snižování administrativní zátěže podnikatelů i obcí, vysvětlí ve své úvodní přednášce „Digitalizace na MMR“ přímo náměstek ministra pro místní rozvoj Jan Fluxa. O perspektivách pro podnikatele na trhu ubytovacích a stravovacích služeb bude mluvit prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek. O hlavních trendech v gastronomii podle dat z projektu Gastro Index bude hovořit Vladimír Sirotek z Dotykačky ve své přednášce „Gastro Index aneb vývoj české gastronomie a realita cenových změn“. Nastíní například, jaká je návštěvnost podniků napříč republikou, o kolik se v restauracích doopravdy zdražovalo, jaké jsou odlišnosti u jednotlivých gastro konceptů nebo jak nepřicházet o spropitné.

Udržet si stálé hosty, to je jedním z palčivých problémů v oboru. Jak o ně nepřicházet prozradí Vladimír Buťa ze společnosti Mediatel ve své přednášce „Králové lokálu“. Ta se zaměří na lokální vyhledávání na internetu. Přednáška přinese praktické tipy na jednoduché, levné a zároveň velmi důležité kroky pro práci se zákazníky z okolí podniku na Googlu, Facebooku, Seznamu či Instagramu.

Na kongresu také zazní, jaké trendy v gastronomii vidí vlivné food blogerky Ivana Jindřichová (Cat & Cook), Kateřina Krebsová (kamvpraze.com), Kristína Nemčková (Made by Kristína) a Markéta Pavleje (Kitchenette), které se potkají v unikátní panelové debatě. Během kongresového dne proběhne také ukázka přípravy nového podzimního menu pro jídelní vozy ČD a návštěvníci ochutnají kvalitní pokrmy a nápoje partnerů kongresu.

Jak zjednodušit proces rezervací a ušetřit peníze zákazníkům i hotelům, o tom se zájemci budou moci poradit s odborníky společnosti Profitroom. Ti ukáží, že vynechání prostředníků při rezervování hotelu celý proces zlevňuje, a navíc na webu hotelu zákazník může mnohdy narazit na další služby, které jinde neinzeruje. Dozví se, že rezervace lze udělat i online pomocí rezervačních systémů, které na svých stránkách hotely využívají. Takovým je například i právě Profitroom. Zákazníkovi nabízí intuitivní prostředí, snadnou rezervaci i možnost online platby kartou. Více informací na www.kongresforgastro.cz. 

Lucie Bártová

 

  • Facebook
  • Twitter
© 2018 Czech Travel Press
  • Úvodní stránka
  • O nás
    • Úvod
    • Aktuálně
    • Historie CTP
    • Osobnosti
  • Co nabízíme
  • Stát se členem
  • Kontakty