„MAKRO CZECH GASTRO FEST není jen festivalem, ale i platformou, která propojuje profesionály, inspiruje amatéry a podporuje budoucnost české gastronomie. Přijďte sdílet svou vášeň pro dobré jídlo a poznat ty nejlepší z našeho oboru,“zve generální ředitel společnosti Makro ČR JiříNehasil. Již dnes je známo, nač se mohou účastníci těšit. Na své si přijdou jak profesionálové (během prvního dne – pátku 4. dubna), tak zainteresovaná široká veřejnost (v sobotu, 5. dubna). Projděme si body programu, abychom si mohli předem vybrat, na co se budeme těšit:
4. dubna, pátek:
Finále soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2025, kde ti nejlepší výčepní předvedou své umění a inovace v čepování.
- Prezentace klíčových projektů makro, Chytrý kuchař, Naděje české gastroscény, iniciativa České pole aHoReCa řešení pro současné trendy na trhu jako jsou burger, italská, asijská kuchyně a snídaňové řešení, které ukazují cestu k efektivnějšímu provozu, kvalitnímu vzdělávání a podpoře lokálních surovin.
- Workshopy, přednášky a networking, které propojí profesionály z různých gastronomických segmentů.
- Novinky a trendy v jednotlivých sekcích gastronomie (bar,víno, káva, instituce, hotel, street food a další).
- Prezentace průvodce a restaurací Gault& Millau.
V sobotu, 5. dubna festival otevře dveře široké veřejnosti a nabídne:
- Ochutnávky delikates a cooking show od českých i zahraničních šéfkuchařů, včetně hlavního hosta Konstantina Filippou, michelinského šéfkuchaře rakousko-řeckého původu a kuchařů oceněnýchGault&Millau.
- Prezentace českých produktův zóně Česká restaurace, která zdůrazní význam lokálních surovin a tradic.
- Zóny plné inspirace, jako je Street Food zóna, Café zóna, Bar nebo prémiová Gold Class zóna pro ty nejnáročnější gurmány.
· Setkání s osobnostmi české a zahraniční gastronomie a dalšími, které mají ke gastro blízko, například Markétou Hrubešovou, Lukášem Hejlíkem atd.
· Jedním ze základních cílů festivalu je trvalá podpora rozvoje české gastronomie.
Makro ČR se opět zaměřuje na vzdělávání a podporu mladých talentů. Projekty jako Naděje české gastroscény a iniciativa České pole ukazují, že kvalitní gastronomie začíná u kvalitních surovin a správného přístupu. Pro školy a jejich zástupce bude připravený program napříč celým festivalem, který nabídne jedinečné možnosti pro získání nových poznatků a inspirace. Program bude letos obohacen aktivitami, zaměřenými na rozšíření znalostí studentů oboru gastro. „Věříme, že 3. ročník festivalu opět přivítá více než 200 vystavovatelů a partnerů z České republiky i ze zahraničí, kteří představí nejnovější produkty, trendy a služby. Očekáváme více než 16 000 návštěvníků, kteří se přijdou inspirovat, ochutnat a zažít to nejlepší,
co svět gastronomie nabízí a vzájemně si zde budou moci vyměnit svoje zkušenosti z oboru,“ říká marketingová ředitelka makro ČR, Lenka Slezáková.
Vstupenky byly uvedeny do prodeje již koncem minulého roku v sítích Ticketmaster a Ticketportal. Vstupenky zahrnují i široká nabídka degustačních porcí ve všech sekcích festivalu. MAKRO CZECH GASTRO FEST 2025 je svátkem vášně pro gastronomii, i příležitostí k inspiraci a platformou pro sdílení těch nejlepších nápadů a chutí.Více informací na makroczechgastrofest.cz.
Miroslav Navara/TZ