Fotografická výstava dokumentující unikátní projekt Botanické zahrady hl. m. Prahy nazvaný Kořeny osobností uzavře své putování v roce 2022 v centru Prahy, u kancelářských budov Churchill Square. Zapojilo se do něj se za dobu jeho existence již 114 významných osobností. Výstavu si můžete prohlédnout po celý letošní listopad a prosinec.

Dozlatova upečená husa, knedlíky, zelí a další speciality, jako je například kaldoun, to jsou gurmánské komponenty, ze kterých se neodmyslitelně skládá menu svatomartinských hodů. Stejně jako po celé republice, žije tato tradice také na Budějovicku.

Cena Big See, foto: Martin Peterka

Mezinárodní porota udělila v Lublani, hlavním městě Slovinské republiky, Cyrilometodějské stezce - Kulturní stezce Rady Evropy hlavní cenu „Big See“ v kategorii Kreativní příběh jako zážitek a Cenu za design v cestovním ruchu v kategorii Kreativní příběh a identita jako zážitek.

Výherci ocenění Dětská chuťovka a dětská porota

Již po čtrnácté přebírali ve Valdštejnském paláci vítězové soutěže značky Dobrý tuzemský potravinářský výrobek Česká chuťovka 2022 a Dětská chuťovka 2022. Se svými produkty uspělo celkem 36 českých firem, což je zhruba polovina minulých účastníků. V době, kdy mnohý z majitelů firem si vůbec není jistý, zda v současné těžké situaci přežije, je i tento počet velkým úspěchem.

Variace na hovězí vývar, foto: Suzan Cabrijan

Nejprestižnější kulinářský průvodce Michelin ocenil mnohé slovinské restaurace. Jedna z nich, Hiša Franko a její šéfkuchařka Ann Roš z Kobaridu získala dokonce 2 hvězdy. Devět dalších obdrželo jednu hvězdu a sedm získalo titul restaurace, kde se člověk dobře nají za rozumnou cenu.