
Titulek knihy „Tutanchamon“ profesora Miroslava Bárty je doslova zářivý. Stejný je i obsah. Autor se v ní totiž věnuje největšímu objevu v dějinách archeologie a odhaluje souvislosti, které čtenáře vybízejí prohloubit si své vědomosti i představivost.
Číst dál...

Zástupci pivovaru Ferdinand nechyběli ani v PVA v rámci akce Odborný kongres FOR GASTRO & HOTEL 22
Pivo tak, jak má být, tu vaří už 125 let. Ctí výrobní postupy, které zavedl arcivévoda František Ferdinand d´Este. Ten totiž pivovar v Benešově založil, jeho následovníci dodnes ctí výrobní postupy, které zavedl, a nehodlají je měnit. Jejich chloubou je také unikátní humnová sladovna, kde si vyrábí vlastní slad. Produkují 15 druhů piva a jediné, co asi trochu porušuje tradici, je jejich bezlepkový Ležák Premium 12 % a jeho nealkoholická varianta.
Číst dál...