
Mezinárodní veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie For Gastro and Hotel se vyvedl. Zájemci z „branže“ se mohli seznámit s technickými i technologickými novinkami a očekávanými potravinářskými trendy, s novými kuchyňskými technologiemi i nevšedními potravinářskými výrobci. Krom toho mohli vidět v práci nejlepší kuchaře naší republiky a shlédnout soutěže a exhibice kuchařů, barmanů a baristů. Akci zahájil odborný Kongres for Gastro and Hotel, tentokrát na téma Úspěšný podnik v digitální době.
Číst dál...

Tak už se nám to blíží. Supermarkety se chystají zlevňovat husy a vinaři připravují láhve s etiketou Sv. Martina na bílém koni. A bude to velká sláva. Svatomartinské víno totiž letos oslaví 15. výročí vzniku. Pro upřesnění, Svatomartinská vína jsou vína, sklizená a vyrobená ještě letos, tedy v tomto roce. Mohou být bílá, růžová i červená z přesně určených odrůd, která dozrávají dříve. Proto z nich vinaři stihnou včas vyrobit kvalitní produkty, povětšinou se svěží ovocnou a aromatickou chutí. Přestože letošní úroda hroznů zdaleka nebyla tak bohatá jako loňská, dává naději, díky častým změnám teplot, v době, kdy hrozny dozrávaly, ve velmi kvalitní ročník. To ovšem člověk pozná, až otevře láhev. A právě Svatomartinské je tou první příležitostí.
Číst dál...