Jaromír a Věra Hamplovi, foto: Petr Brodecký a Helena Váňová
Konečně se covidová situace uvolnila natolik, že se za určitých podmínek mohou lidé setkávat i při větších rodinných oslavách nebo různých společenských událostech. Toho využili dovozci moldavských vín z firmy Moldvin a uspořádali přátelskou zahradní party v moldavském stylu. Kromě degustace moldavských vín a poučení formou projekce dokumentů z Moldávie jste tu mohli také potkat krojované hostesky a poslechnout si moldavskou hudbu.
Mezi hosty příjemné party se skvěle bavily zpěvačky Miluška Voborníková, Petra Černocká s dcerou Bárou Vaculíkovou nebo Kamila Nývltová, která právě slavila svůj svátek. Za hereckou obec se party účastnily Adriena Sobotová a Bára Fišerová, a z docela jiného oboru profesorka Věra Adámková, přednostka pracoviště preventivní kardiologie pražského IKEMu. Ryze ženské osazenstvo doplnil Felix Slováček. „Mám rád zahradní party a degustace vín“, nechal se slyšet proslulý saxofonista. „Navíc moldavská vína dobře znám. Chutnají mi natolik, že jsem se s majiteli firmy Moldvin, která je do Čech dováží spřátelil, takže nejsem na této zahradě poprvé…“
To Petra Černocká moldavská vína ochutnala poprvé v životě. „Žila jsem v domnění, že jde o sladká vína – a ty já moc nemusím. Ačkoli to dezertní víno Pastor mi chutnalo moc! Já mám totiž ráda zákusky, ale ty jsou jen o cukru a krémech. Zatímco tahle dezertní vína, a mluvím v množném čísle, protože mi chutnal i Magnific, jsou chutná – a ještě zdravá! Alespoň jsem zaslechla, jak se o tom bavila paní profesorka…“ „Petra Černocká měla na mysli resveratrol, skvělý přírodní antioxidant, který velmi příznivě působí na náš organizmus“, uvedla na pravou míru profesorka Věra Adámková a doplnila, že resveratrol je účinnou látkou v prevenci kardiovaskulárních chorob i virových infekcí. Medicína samozřejmě pití alkoholu moc nakloněna není, ale právě v mém oboru, kardiologii, pití menšího množství vína doporučujeme.“ Nejmladším hostem zahradní party byla půvabná zpěvačka Kamila Nývltová. I ona se s moldavskými víny setkala poprvé. „Docela mě překvapila chuť sektu“, pochvalovala si. „Na různých křtech už jsem ochutnala ledacos, ale tahle chuť je jiná; možná jemnější, ovocnější.“