Infotour & Cykloturistika 2016

Návštěvníci veletrhu Infotour a cykloturistika se mohou ve dnech 11. – 12.3.2016 těšit na velmi pestré spektrum vystavovatelů, kteří budou z celé České republiky, ze Slovenska, Chorvatska, Polska a nově ze Srbska,   např. z Polska to bude  Opole, Zabkowice Slaskie, Duszniki-Zdroj a další.

Zajímavá bude nová expozice Východních Čech, společný stánek  Královéhradeckého a Pardubického kraje, kde budou  představena turisticky zajímavá místa celého území.  Hlavním lákadlem jistě bude uvedení  seriálu akcí, které jsou připraveny k připomenutí 150. výročí historicky významné  bitvy u Hradce Králové z roku 1866. Probíhají také přípravy na konferenci, jejíž téma bude Válka 1866 - potenciál pro cestovní ruch a vzpomínkové akce k 150. výročí. Přednášky budou zdarma přístupné odborné i laické veřejnosti.

Na stánku Města Hradec Králové budou mít návštěvníci  možnost  zakoupit suvenýry s tematikou významné bitvy v roce 1866. Po slavnostním křestu  zde bude k dispozici aktualizovaná mapa Městských lesů a další informační brožury, žádaný  bude i informační speciál Jaro 2016 v Hradci Králové. V sousedních devíti nepřehlédnutelných červených stáncích se představí Královská věnná města, za dohledu  kostýmovaných postav, pohádkových i historických,  budete moci ochutnat mělnické víno, podřipské karásky a další dobroty.

Turisticky zajímavá místa představí kraje a města,  destinační společnosti,  nově můžeme uvést například Sobotku, Lipensko.  Budou zde i další lázeňské subjekty, hrady a zámky, hotely, atraktivní  přírodní lokality, památkové rezervace, kempy, zábavní a vzdělávací areály pro děti. Expozic pro děti bude také více než v loňských letech,  nově   je pro menší   děti  v sobotu připravené představení ve stylu country Na farmě v podání Lídy Helligerové.

Velkou část vystavovatelů samozřejmě představují cestovní kanceláře a agentury,  návštěvníci  budou mít možnost vybírat si z nepřeberného množství  výletů a zájezdů po České republice i v zahraničních destinacích.

Dalším bodem programu budou  tradiční přednášky cestovatelů, „ Dovolená na lodi nejen v Holandsku, aneb poslední dobrodružství v Evropě“ , „Korejský poloostrov – život po obou stranách 38. rovnoběžky“, „ Patagonie – země na konci světa“ - to jsou témata, která jsou zárukou zajímavého posluchačského zážitku.  Ale i pozvání do bližších míst při přednášce „Severovýchod Slovenska – ideální místo pro vaši dovolenou“ si jistě najde své posluchače.  Návštěvníci besed si navíc při vylosování odnesou menší či větší dárek.

Pro odborníky působící v cestovním ruchu je připravena beseda „Marketing, aneb jak nevrtěti psem“.

Na podiu velkého sálu při krátkých komerčních  prezentacích představí svoji nabídku cestovní kanceláře, turistické oblasti. Návštěvníci budou tedy nalézat inspiraci opravdu ve všech prostorách veletrhu.

V pátek budou prostory kongresového centra také místem přímého vysílání Českého rozhlasu Hradec Králové. Jednotlivé vstupy, rozhovory a soutěže budou určitě zajímavé pro posluchače, kteří nemohou na výstavu přijít nebo pro ně budou pozváním na sobotní program. V sobotu dopoledne opět  budou součástí veletrhu Farmářské trhy.

Letošní ročník je již 17. v pořadí, je patrný nárůst zájmu vystavovatelů i návštěvníků. Věříme, že i letos Infotour a Cykloturistika   bude patřit mezi nejúspěšnější regionální veletrhy cestovního ruchu v České republice. Další informace a především konečný program  bude uveden  na www.infotourhk.cz.

Vstup na veletrh i doprovodný program je zdarma.

Těšíme se na setkání s vámi

 

pořadatelé veletrhu                                                                                                   Hradec Králové 23.2.2016